Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Στις δύσκολες στιγμές, οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν

Αποτελεί σταθερή πεποίθησή μας ότι η καλή σχέση συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είναι προς όφελος και των δυο χωρών, είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Θέλω να επισημάνω ένα θέμα. Και οι δυο χώρες μας πέρασαν το τελευταίο διάστημα δυσκολίες, αλλά κανένας ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα του άλλου είπε ο κ. Τσίπρας. Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλο, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Το ότι βρισκόμαστε στην ίδια γεωγραφική περιοχή σημαίνει ότι μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα, υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα στα πλαίσια της λογικής, με ψυχραιμία.

Σημείωσε δε ότι οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τη συνεργασία των δυο χωρών είναι πολύ περισσότερες από τα προβλήματα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συνάντηση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, αναμένεται να έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Σχετικά Νέα