Τσίπρας:Η Ελλάδα θα ξεπεράσει για μία ακόμη φορά τις προσδοκίες

images

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti,εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει «για μία ακόμη φορά τις προσδοκίες» στην οικονομία .

Συγκεκριμένα,απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και για τις σχετικές αναλύσεις στα Μέσα Μαζικής, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «στο πρόσφατο παρελθόν η πλειοψηφία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά και ορισμένα μέσα του εξωτερικού, υπερέβαλαν στην καταγραφή ιδιαίτερα αρνητικών εκτιμήσεων για την πορεία των οικονομικών δεδομένων».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, η πραγματικότητα αποδείχθηκε διαφορετική και διέψευσε τα αρνητικά σενάρια και η πορεία της οικονομίας ήταν κατά πολύ καλύτερη των προβλέψεων.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την εκτίμηση για επιστροφή στην ανάπτυξη από το β’ εξάμηνο του 2016 και τόνισε πως «ειδικά έπειτα από τις θετικές εξελίξεις του πρόσφατου Εurogroup και την αναμενόμενη τόνωση της επενδυτικής δραστηριότητας, με την προώθηση του νέου επενδυτικού νόμου, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ξεπεράσουμε για ακόμη μια φορά τις προσδοκίες».

Σχετικά Νέα