Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Σεπ 12th, 2016

Τρ. Αλεξιάδης: Θα διαψευσθούν όσοι ονειρεύονται νέους φόρους

alexiadis_foroi800Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως τα έσοδα είναι πάνω από τους στόχους, ενώ είπε πως δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ή νέα φορολογία – Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ξέρει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός προγράμματος που προβλέπει την πληρωμή των φόρων.
Θα διαψευσθούν όσοι ονειρεύονται νέους φόρους υπογράμμισε μιλώντας στα Παραπολιτικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος αποσαφήνισε πως είναι δύσκολο να υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσεων.
Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε πως τα έσοδα είναι πάνω από τους στόχους ενώ είπε πως δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ή νέα φορολογία, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ξέρει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός προγράμματος που προβλέπει την πληρωμή των φόρων.
Αναφερόμενος ο Τρύφων Αλεξιάδης στο θέμα των δόσεων ξεκαθάρισε πως είναι δύσκολο να υπάρξει ξανά ρύθμιση 100 δόσεων ενώ είπε πως οι ρυθμίσεις των 12 ή 24 δόσεων υπάρχουν για νέες φορολογικές εκκρεμότητες.
Αναφορικά με τη χρήση πλαστικού χρήματος επανέλαβε πως το νομοσχέδιο θα λύσει προβλήματα στις συναλλαγές του πολίτη και θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων, ενώ τέλος, είπε πως το υπουργείο είναι στο τελικό στάδιο για τον ακατάσχετο λογαριασμό.
Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ που καλείται να καταβάλλει το «Χαμόγελο του Παιδιού» είπε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγούν φωτογραφικά τα νομικά πρόσωπα, ενώ σημείωσε πως τα νομικά πρόσωπα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που έχουν και νοικιάζουν για να έχουν έσοδα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo