Τρ. Αλεξιάδης: Η επόμενη μέρα επιβάλλει νέα καθήκοντα και στο κόμμα και στην κυβέρνηση

«Νομίζω ότι είναι σημαντική η δήλωση του Π. Σκουρλέτη ότι ‘’το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο’’ και ότι ‘’δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις”»

Διαβάστε τα βασικά σημεία από τη συνέντευξη του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη στο «ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» (παρακάτω και το ηχητικό):

Ο νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκλέχτηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, που δεν έχει προηγούμενο (88% έναντι 78% του μεγαλύτερου προηγούμενου ποσοστού), και είναι θετικό ότι προχωρήσαμε ομαλά και ενωμένοι.

Σε σχέση με αναφορές για δήθεν ‘’συντροφικά μαχαιρώματα’’, δήλωσε ότι δεν είδε πουθενά κάτι τέτοιο, συντροφικές συζητήσεις έγιναν, άλλωστε είμαστε ένα κόμμα που λειτουργεί ανοιχτά και δημοκρατικά. Με ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες προχωρούμε στην επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα μετά την 20.8, επιβάλει νέα καθήκοντα και στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι σημαντική η δήλωση του Π. Σκουρλέτη  ότι ‘’το κόμμα δεν είναι κυβερνητικό παραμάγαζο’’ και ότι ‘’δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις’’.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε εκείνη τη γενιά στελεχών, που δεν θα έχει στόχο ζωής να γίνει Υπουργός, βουλευτής, να ‘’τακτοποιήσει’’ την οικογένειά του και όλα αυτά που έκανε το προηγούμενο καθεστώς. Θέλουμε μια άλλη αντίληψη στελεχών και αυτό κτίζουμε μέρα-μέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν έκρυψε την αριστερή ταυτότητα και επέλεξε (παρά τις δυσκολίες της περιόδου) να αντιμετωπίσει θέματα που άλλα κόμματα θα επέλεγαν να κρύψουν κάτω από το χαλί. Η κυβέρνηση δεν απευθύνεται μόνο στους αριστερούς, αλλά σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Όταν μιλάμε για απλή αναλογική, πρέπει να επιδιώκουμε τις μέγιστες δυνατές συνεργασίες. Είμαστε υπέρ της  δημιουργίας του μεγαλύτερου δυνατού πολιτικού μετώπου, γιατί έχουμε να αναμετρηθούμε με το προηγούμενο πολιτικό σύστημα.  Αυτή η σύγκρουση απαιτεί την δημιουργία πολιτικού και κοινωνικού μετώπου που θα δώσει την μάχη. Η συνεργασία αυτή βεβαίως έχει στρατηγικό πλαίσιο και αρχές. Όλα αυτά δεν είναι κάποιο μυστικό. Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, περιγράφουμε με σαφήνεια το τι πρέπει να γίνει.

Σχετικά Νέα