Τρ.Αλεξιάδης: Δεν θα μειώσουμε το δημόσιο προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων

«Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα που κατατέθηκαν στη Βουλή αποδεικνύουν ότι έχουμε δημοσίους υπαλλήλους κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε.» τόνισε ο συντονιστής του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο κ. Αλεξιάδης διέψευσε κατηγορηματικά όσα ακούγονται για υπερτροφικό δημόσιο στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχουν τα τερατολογικά που ακούγαμε για 1,5 εκ. δημοσίους υπαλλήλους». Για παράδειγμα όταν ένας υπάλληλος εργάζεται με ένα πρόγραμμα για 300 ευρώ στο Δήμο είναι δημόσιος υπάλληλος; αναρωτήθηκε.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης έχουμε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους στις φορολογικές υπηρεσίες ή στα νοσοκομεία; Στην Ελλάδα με τις πολιτικές των μνημονίων μειώθηκαν οι υπάλληλοι στις φορολογικές υπηρεσίες από 14.000 κάτω από 9.000. Με 11 εκ. πληθυσμό δηλαδή έχουμε 9.000 εφοριακούς με τόσο μεγάλα ποσοστά φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου κ.α. Στη Ρηνανία Βεσφαλία που πήγαμε είδαμε ότι με 18 εκ. πληθυσμό έχουν 35.000 εφοριακούς σε μια χώρα με πολλή καλύτερη οργάνωση, πληροφορική και δημόσιο.»

Δημόσιο αποδοτικό που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας

“Θέλουμε δημόσιο αποδοτικό που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας” πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης. Προσπαθούμε να έχουμε καλύτερες κοινωνικές παροχές. Δεν χρησιμοποιούμε το κράτος για κομματικούς ή άλλους λόγους. Διέψευσε τον τίτλο που είχε βάλει ο σταθμός ότι έχουμε 806.000 δημόσιους υπαλλήλους.

«Δεν είναι δυνατόν να μειώσουμε τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα» εξήγησε προσθέτοντας ότι «χρειάζεται καλύτερη κατανομή και αυτό κάνουμε μέσα από την κινητικότητα των υπαλλήλων».

Ο κ. Αλεξιάδης έφερε ως χαρακτηριστικό αποτυχημένο παράδειγμα του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα είναι το TAXIS το σύστημα πληροφορική του δημοσίου που επιλέχθηκε από το 1990 να το κάνει ο ιδιωτικός τομέας. «Το TAXIS

Σχετικά Νέα