Ο Τρ.Αλεξιάδης για το ζήτημα των μικροομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI

fveffbggrhbΜετά τη διαπραγμάτευση θα εξεταστεί από το υπουργείο Οικονομικών το ζήτημα των μικροομολογιούχων που επλήγησαν από το PSI, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί τώρα να δώσει λύση, αλλά είναι μέσα στα ενδιαφέροντά μας, στους στόχους μας, να το αντιμετωπίσουμε μόλις έχουμε την αντίστοιχη δημοσιονομική δυνατότητα», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «αυστηρή έως εξοντωτική» για τους ομολογιούχους την απόφαση για το PSI, ενώ πρότεινε να υπάρξει συμψηφισμός μέρος ή του όλου ποσού με την εισφορά αλληλεγγύης.

«Πώς θα ικανοποιήσουμε την αδικία που έγινε σ’ αυτούς τους ανθρώπους; Πρέπει να ανοίξουμε τον διάλογο, αλλά δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση με την διαπραγμάτευση και τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε τα πάντα στους πάντες.

Αλλά πρέπει να ανοίξουμε διάλογο και για το αν υπήρχαν τότε άλλοι δρόμοι», απάντησε ο κ. Αλεξιάδης τονίζοντας ότι πρέπει να συζητηθεί και με ποιον τρόπο θα ικανοποιηθούν οι μικροομολογιούχοι (π.χ. με φορολογικά μέτρα

Σχετικά Νέα