Τριμερής Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς την Τετάρτη

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων σχετικά την ονομασία της ΠΓΔΜ ξεκινάει την Τετάρτη 25 Απριλίου, στη Βιέννη, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στη Βιέννη με τον σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Η νέα συνάντηση γίνεται στον απόηχο της σκλήρυνσης των θέσεων από πλευράς Σκοπίων με την άρνηση να συζητήσει συνταγματικές αλλαγές.

Οι δύο πλευρές θα εξετάσουν τα επόμενα βήματά τους στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων προκειμένου να φτάσουν στην κοινή λύση.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε και ο έλληνας ΥΠΕΞ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει τελική συμφωνία, η οποία θα είναι έτοιμη πριν από την προθεσμία της συνόδου του NATO.

«Είναι ολοφάνερο ότι η ΠΓΔΜ τον Ιούνιο δεν πρόκειται να μπει στο ΝΑΤΟ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Η τελευταία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας της ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στην Οχρίδα, κατά την οποία οι κ.κ. Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ ανήγγειλαν ότι θα υπάρξουν νέες συναντήσεις, το προσεχές διάστημα, σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
Αισιοδοξία από Ζάεφ για την εξεύρεση λύσης
Την πεποίθησή του ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξης της με την Ελλάδα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου» εξέφρασε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αλλά «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/neos-gyros-epafon-gia-to-skopiano-trimeris-kotzia-ntimitrof-nimits-tin-tetarti/#ixzz5DVi4zzmx

Σχετικά Νέα