Τρεις νεκροί στη Συρία από τουρκικούς βομβαρδισμούς

Συνεχίζονται οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε συριακά εδάφη με στόχο δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής. Την Τρίτη τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό που εξαπέλυσε η Τουρκία εναντίον της πόλης Ρας αλ Άιν στη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Άγκυρα ξεκίνησε το Σάββατο την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» σε συνεργασία με φιλοτούρκους Σύρους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας. Σκοπός της είναι να εκδιωχθεί από την περιοχή η YPG, την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση και τη θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Η Ρας αλ Άιν βρίσκεται σε μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους και είναι περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Αφρίν.

Η πόλη αυτή είναι μία από τις πολλές στη βορειοανατολική Συρία που δέχθηκαν επίθεση χθες από την Τουρκία, εξήγησε ο εκπρόσωπος της YPG Νούρι Μάχμουντ. Πάντως δεν ήταν σε θέση να πει αν οι νεκροί ήταν αντάρτες ή άμαχοι.

Οι Κούρδοι καλούν σε υπεράσπιση της Αφρίν

Εξάλλου η κουρδική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας κάλεσε την Τρίτη σε μαζική κινητοποίηση προς υπεράσπιση της Αφρίν από την επίθεση της Τουρκίας,ζητώντας από τους αμάχους «να πάρουν τα όπλα».

«Κηρύσσουμε γενική κινητοποίηση και καλούμε όλα τα παιδιά του λαού μας να υπερασπιστούν την Αφρίν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κουρδικής διοίκησης του καντονιού Τζαζιρέ.

Οι Κούρδοι της Συρίας έχουν δημιουργήσει τρία αυτόνομα καντόνια, μεταξύ των οποίων και το Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

Σχετικά Νέα