Τραμπ: «Fake news» η χρήση του προσωπικού email της Ιβάνκα

Στα «fake news», από την «πολύ αθώα χρήση», πέρασε ο Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη χρήση του προσωπικού email της κόρης του Ιβάνκα για τον συντονισμό κυβερνητικών υποθέσεων.

Το θέμα ανέδειξε η «Washington Post» τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι η κόρη του Αμερικανού προέδρου είχε στείλει «εκατοντάδες» emails από τον προσωπικό της λογαριασμό σε αξιωματούχους της κυβέρνησης και συνεργάτες του Λευκοί Οίκου.

Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε στην αρχή, όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr,  ότι η «χρήση ήταν αθώα» και έγινε «για πολύ λίγο». Στο ίδιο μήκος κύματος, οι δικηγόροι του διαβεβαίωσαν ότι αν πράγματι η Ιβάνκα χρησιμοποίησε τον ιδιωτικό της λογαριασμό, κανένα από τα μηνύματα που έλαβε ή έστειλε η σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας δεν περιείχε εμπιστευτικές ή απόρρητες πληροφορίες και ότι τα περισσότερα σχετίζονταν με ζητήματα προγραμματισμού.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της σφοδρής κριτικής που είχε ασκήσει ο Τραμπ προεκλογικά, το 2016, στην τότε αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον επειδή χρησιμοποιούσε το προσωπικό της email για κυβερνητικές υποθέσεις ζητώντας ακόμη και τη φυλάκισή της.

Σχετικά Νέα