Τραμπ: «Μεγάλη εμπορική συμφωνία» με το Μεξικό

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια «μεγάλη εμπορική συμφωνία» με το Μεξικό, σύντομα, όπως έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η σχέση μας με το Μεξικό έρχεται όλο και πιο κοντά ώρα με την ώρα. Κάποιοι πραγματικά καλοί άνθρωποι εντός της νέας και της παλαιάς κυβέρνησης, και όλοι συνεργάζονται στενά. Μια μεγάλη Εμπορική Συμφωνία με το Μεξικό θα μπορούσε να συμβεί σύντομα!», γράφει στην ανάρτησή του Τραμπ.

Οι ΗΠΑ και το Μεξικό πραγματοποιούν διμερείς διαπραγματεύσεις με στόχο να επιλύσουν τις διαφορές τους στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA, στην οποία συμμετέχει και ο Καναδάς.

Οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Μεξικό, όπως αναφέρει το Reuters, εδώ και εβδομάδες επικεντρώνονται στην κατάρτιση νέων κανόνων για την αυτοκινητοβιομηχανία, την οποία ο Τραμπ έχει βάλει στο επίκεντρο της επαναδιαπραγμάτευσης της NAFTA, που κατά τον αμερικανό πρόεδρο υπήρξε «καταστροφή» για τους αμερικανούς εργαζόμενους.

Ο Τραμπ είχε ζητήσει την αναθεώρηση της NAFTA πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, υποστηρίζοντας πως η συμφωνία ωφελεί το Μεξικό σε βάρος των αμερικανών εργαζόμενων και της αμερικανικής βιομηχανίας. Έχει, δε, απειλήσει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη NAFTA αν δεν υπάρξει αναθεώρησή της προς όφελος των ΗΠΑ.

Σχετικά Νέα