Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Μαΐ 11th, 2016

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διαψεύδει τα περί απεργίας πείνας στο Ελληνικό

ggfgΣύμφωνα με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν υπάρχει θέμα απεργίας πείνας από πρόσφυγες στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως πρόκειται για μια είδηση η οποία διαχύθηκε από την οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ με Δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο: «Μαζική απεργία πείνας προσφύγων για το άθλιο φαγητό και νερό στο Ελληνικό».

Σημειώνει ότι ολόκληρες «ειδησεογραφικές καμπάνιες» βασίζονται κάποιες φορές σε ψευδείς, κατασκευασμένες ειδήσεις, χωρίς διασταύρωση και χωρίς ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.

Χθες Τρίτη, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε δημοσιογράφους από ελληνικά και διεθνή μέση στο κέντρο του Ελληνικού, προκειμένου να διαπιστώσουν, όπως τονίζει, ιδίοις όμμασι το αναληθές του ισχυρισμού της ΚΕΕΡΦΑ περί μαζικής απεργίας πείνας εξαιτίας κακής ποιότητας φαγητού και νερού.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ότι οι συνθήκες παραμονής των προσφύγων και των μεταναστών είναι ιδανικές, η «είδηση», όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα της σίτισης, την οποία έχει αναλάβει ο στρατός, όπως και με την ποιότητα του νερού, το οποίο είναι το πόσιμο νερό που παράγεται από την ΕΥΔΑΠ, είναι αναληθής,καταλήγει.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo