Το πρόγραμμα του Φ.Ολάντ στην Αθήνα-Συνάντηση με Τσίπρα και ομιλία στη Βουλή

tsipolanΗ δεύτερη και τελευταία μέρα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου  Φρανσουά Ολάντ,περιλαμβάνει αρχικά την συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση των δύο ηγετών,στην οποία πρόκειται να συζητηθεί εκτενώς η επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς,ενώ στη συνεχεία θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθυνθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο,όπου πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιστήσει την προσοχή της την επόμενη περίοδο,αλλά ταυτόχρονα θα επαναλάβει την υποστήριξή του στην αναδιάρθρωση του χρέους,στο ζήτημα της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών,καθώς και τα νομοθετικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα.

Τέλος,ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να αναφερθεί στο προσφυγικό ζήτημα και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στο συνεχώς επιδεινούμενο πρόβλημα.

Το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου:

09:45

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Διευρυμένες συνομιλίες.

Υπογραφή Κοινής Δήλωσης.

Κοινή συνέντευξη Τύπου.

11:55

Αναχώρηση του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Κοινοβούλιο.

12:15 – 12:45

Ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο.

12:55

Αναχώρηση του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Μουσείο της Ακρόπολης.

13:05 – 13:25

Περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

13:30 – 14:50

Γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας που παραθέτει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

14:55

Αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

15:00

Τελετή ανακήρυξης του Φρανσουά Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

16:00

Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.

16:10 – 17:30

Συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας.

17:30 – 18:30

Επίσκεψη  του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Κοράλλια».

18:30

Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

18:50

Άφιξη.  Προπομπή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

19:00

Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Παρίσι με ειδική πτήση.

 

Σχετικά Νέα