Το Ποτάμι: Ανίκανη η κυβέρνηση να καταρτίσει αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση

Ως ανίκανη να εκπονήσει δικό της αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση κατηγορεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, με αφορμή το Εurogroup που ζητά «ένα φιλόδοξο και συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο, ελληνικής ιδιοκτησίας».

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αντιπολίτευσης αναφέρει πως «η ανακοίνωση του χθεσινού Eurogroup αποτυπώνει με τον πιο καθαρό τρόπο την κυβερνητική ανικανότητα και το πρόβλημα της χώρας. Στην απόφαση, εκτός των νέων μέτρων, αναφέρεται πως το Eurogroup επαναβεβαιώνει τη σημασία για ένα φιλόδοξο και συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο, ελληνικής ιδιοκτησίας. Οι ελληνικές αρχές καλούνται να ολοκληρώσουν την κατάρτισή του πριν από το τέλος του προγράμματος σε συνεργασία με τους θεσμούς», επισημαίνεται.

Στη συνέχεια σημειώνει πως «αυτή ακριβώς η ανακοίνωση αποτυπώνει με τον πιο καθαρό τρόπο την κυβερνητική ανικανότητα και το πρόβλημα της χώρας διότι», όπως αναφέρει το Ποτάμι «το Eurogroup δηλαδή θέτει ως απαίτηση κάτι που θα έπρεπε να κάνει η χώρα από την πρώτη στιγμή της κρίσης: να καταρτίσει ένα δικό της αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποδειχθεί ανίκανη να το καταρτίσει. Έχει άλλες προτεραιότητες. Χτίζει το δικό της σύστημα και είναι καλή μόνο στο να βάζει φόρους και να εφαρμόζει πιστά τα μέτρα που της υπαγορεύονται», καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Σχετικά Νέα