Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι στο βιογραφικό τους

Χωρίς αμφιβολία το βιογραφικό αποτελεί τον “καθρέφτη” για τον υποψήφιο μίας θέσης εργασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν υποψήφιο που λέει ψέματα με το “καλημέρα”. Εν ολίγοις, να λένε ψέματα, για τις ικανότητες και την εμπειρία τους.

Όπως εξηγεί ο Άντριου Μόρις, διευθυντής στην εταιρεία Robert Half Australia, το πρώτο που βλέπει ο πιθανός εργοδότης σου είναι το βιογραφικό. Επομένως έχει σημασία να είναι τέλειο.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε σε 460 μάνατζερς ανθρώπινου δυναμικού στην Αυστραλία, βρήκε ότι το 68% εξ αυτών απέκλεισε από τη διαδικασία τους υποψηφίους εκείνους που δεν ήταν ειλικρινείς ή υπερέβαλαν.

Ακόμα, το 48% των υποψηφίων είχε πει ψέματα για ορισμένες τεχνικές ικανότητες που κατείχε ενώ άλλο ένα 48% είχε πει ψέμματα σχετικά με την εκπαίδευσή του.

«Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια κατά τη διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι απαραίτητες για τους υποψηφίους που θέλουν να τους λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν. Πολλές εταιρείες ελέγχους τους υποψηφίους τους, ειδικά στην εποχή των social media. Και μόλις αποκαλυφθεί ότι έχουν πει ψέμματα, η αξιοπιστία τους έχει πληγεί σοβαρά και η πιθανότητα τους να πάρουν τη θέση μηδενίζεται, ακόμα κι αν ήταν ιδανικοί για τη θέση», προσθέτει ο Άντριου Μόρις.

Σχετικά Νέα