Το Κρεμλίνο διέψευσε την προτίμησή του στη Μ. Λεπέν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι «σέβεται» τα αποτελέσματα του α΄γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και διέψευσε ότι προτιμά τη Marine Le Pen, η οποία έγινε δεκτή τον Μάρτιο από τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin.

«Σεβόμαστε την επιλογή των Γάλλων. Υποστηρίζουμε τις καλές κι αμοιβαία επωφελείς σχέσεις» με τη Γαλλία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο Peskov διέψευσε ότι υποστηρίζει στην εκλογική αναμέτρηση για τον προεδρικό θώκο την Marine Le Pen, η οποία επιδιώκει την επαναπροσέγγιση με τη Μόσχα, ενώ έγινε δεκτή, στο πλαίσιο μιας επίσημης επίσκεψης στα τέλη Μαρτίου, από τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin. Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είχε διαβεβαιώσει εκείνη την εποχή ότι η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

«Είναι ψευδές να λέγεται ότι η Ρωσία υποστηρίζει περισσότερο ή λιγότερο τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας στους δημοσιογράφους.

«Η Ρωσία επιθυμεί να οικοδομήσει καλές σχέσεις με εκείνους που έχουν την ίδια θετική προσέγγιση και που εκτιμούν ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται μονάχα μέσω της οδού του διαλόγου λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα της κάθε πλευράς» συνέχισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Επιπλέον, ο Dmitry Peskov απέρριψε εκ νέου κάθε εμπλοκή της Μόσχας στις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του επίσημου ιστότοπου της εκστρατείας του Emmanuel Macron.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, το περιβάλλον του Macron είχε διατυπώσει ερωτήματα σχετικά με αυτές τις κυβερνοεπιθέσεις κι είχε καταγγείλει την «προπαγάνδα» των φίλα προσκείμενων στο Κρεμλίνο μμε, με στόχο την αποσταθεροποίηση της εκστρατείας του υποψηφίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα