Το διεθνιστικό κομβόι αλληλεγγύης στα Εξάρχεια(Βίντεο)

Tο διεθνιστικό κονβόι, φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, φτάνει στην γειτονιά των Εξαρχείων στην Αθήνα.
Το υλικό, που συλλέχθηκε χάρη στη βοήθεια συλλογικοτήτων από τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία και το Βέλγιο, μεταφέρθηκε μέσω 26 βαν. Τις επόμενες μέρες, το κονβόι θα μοιράσει την ανθρωπιστική βοήθεια σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους σε διάφορες ελληνικές πόλεις.

Ακολουθεί το κείμενο του Καραβανιού αλληλεγγύης:

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρωτοβουλία συγκρότησης ενός διεθνούς καραβανιού αλληλεγγύης, του «Open borders Caravan», καλεί σε στήριξη του κινήματος των προσφύγων ενάντια στη δολοφονική μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Το καραβάνι προτάσσει μια Ευρώπη χωρίς σύνορα, με κοινωνικά δικαιώματα, ισότητα και αξιοπρέπεια που αντιτάσσεται στην καλλιέργεια του εθνικισμού και φασισμού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Όλοι  και όλες θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των  προσφύγων και μεταναστών που δεν είναι ούτε τρομοκράτες, ούτε εγκληματίες, αλλά επαναστάτες και αγωνιστές. Απευθύνει κάλεσμα για έμπρακτη αλληλεγγύη στον απελευθερωτικό αγώνα  των προσφύγων και των μεταναστών, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσής τους. Απαιτεί να ανοίξουν τα σύνορα, να δημιουργηθούν ασφαλείς δίοδοι και περάσματα για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες

Καλεί όλους τους ακτιβιστές/στριες, συλλογικότητες, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης μεταναστών στην περιοχή και σε όλη την  Ευρώπη να ενταχθούν στο Καραβάνι Ανοιχτών Συνόρων, με αρχή την ανοιχτή συνέλευση στη Λουμπλιάνα στις 26 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ.σε κοινή δράση στα γειτονικά σύνορα.

Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη θέληση για ζωή και την επιθυμία για ελευθερία! 

Επειδή ο αγώνας τους είναι και ο αγώνας μας και το μέλλον τους είναι το μέλλον μας!

Σχετικά Νέα