Το Γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό «διέσωσε 10.500 πρόσφυγες» φέτος

«Τα πλοία του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού έσωσαν 10.528 ανθρώπους από την 7η Μαΐου 2015», την ημέρα που τα σκάφη του άρχισαν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αναφέρει μια ανακοίνωση της Μπούντεσβερ που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.kLo9DA3

Ένα σκάφος του γερμανικού ΠΝ επενέβη το πρωί της Παρασκευής, ημέρας των Χριστουγέννων, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τις λιβυκές ακτές, για να διασώσει 539 ανθρώπους που επέβαιναν σε τρία φουσκωτά και μια σχεδία. Σε αυτή την επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μια φρεγάτα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα περιπολικό του ιταλικού Λιμενικού Σώματος κι ένα μαλτέζικο δεξαμενόπλοιο.

Η Γερμανία έχει αναπτύξει δύο πολεμικά στη Μεσόγειο στο πλαίσιο της ναυτικής επιχείρησης «Σοφία», στην οποία λαμβάνουν μέρος 22 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ως την 21η Δεκεμβρίου περίπου 972.000 άνθρωποι έκαναν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου για να φθάσουν στην Ευρώπη. Κατά την ίδια πηγή, σχεδόν 3.700 άνθρωποι πνίγηκαν ή χάθηκαν στη θάλασσα και ακόμη αγνοούνται φέτος.

 

Σχετικά Νέα