Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούν 22nd, 2016

Τουρκία:Oπωσδήποτε η Βρετανία να παραμείνει στην E.E.

d bdΗ Τουρκία θέλει «οπωσδήποτε» η Βρετανία να παραμείνει στην Ένωση των 28, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αγκυρα.

«Θέλουμε η Βρετανία να παραμείνει οπωσδήποτε στην ΕΕ», δήλωσε ο Τσαβούσογλου παραμονή του καθοριστικού δημοψηφίσματος στη Βρετανία για τη θέση της στην ΕΕ, το μέλλον της και το μέλλον της υπόλοιπης Ευρώπης. Η Βρετανία υποστηρίζει επί μακρόν την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

«Μια έξοδος θα έχει χωρίς καμιά αμφοβολία αρνητικές συνέπειες», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου. Το Λονδίνο κατά παράδοση υποστήριξε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ αλλά η πιθανή ένταξη της Αγκυρας στην Ενωση ήταν βασικό θέμα στην εκστρατεία για το βρετανικό δημοψήφισμα. Οι υποστηρικτές του «Brexit» δήλωσαν ότι η Βρετανία κινδυνεύει να βυθιστεί από τα εκατομμύρια των Τούρκων σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Αλλά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η ένταξη της Αγκυρας δεν είναι παρά μια μακρινή προοπτική και «ίσως χρειαστεί να περιμένουμε έως το έτος 3000 για να δούμε την Τουρκία να εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo