Τουρκία: Ο Κ. Κιλιντσάρογλου επισκέφτηκε στη φυλακή τον βουλευτή Ε. Μπερμπερογλου

O Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας  επισκέφθηκε σήμερα στη φυλακή τον βουλευτή Ενίς Μπερμπέρογλου, η φυλάκιση του οποίου προκάλεσε ένα ογκώδες κίνημα διαμαρτυρίας, με αποκορύφωμα τη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), επισκέφθηκε στη φυλακή της συνοικίας του Μάλτεπε στην Κωνσταντινούπολη τον βουλευτή του κόμματός του και πρώην δημοσιογράφο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξης καθώς έδωσε στην εφημερίδα Cumhurriyet απόρρητες πληροφορίες, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου του κόμματος.

Μετά την φυλάκιση του Μπερμπέρογλου, ο Κιλιτσντάρογλου ηγήθηκε της “πορείας για τη Δικαιοσύνη” διανύοντας 450 χιλιόμετρα, από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη. Η πορεία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, έπειτα από 25 ημέρες, με μια ογκώδη συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

“Ο Μπερμπέρογλου θεωρεί πως αυτή η πορεία ήταν εντυπωσιακή κι ευχαρίστησε τον ηγέτη του κόμματος” επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου προσθέτοντας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο φυλακισμένος βουλευτής “έγραψε ένα βιβλίο”.

Η συγκέντρωση της Κυριακής είναι η πλέον ογκώδης που πραγματοποίησε η αντιπολίτευση στην Τουρκία, μετά τις διαδηλώσεις του 2013.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα