Τουρκία: Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά του YSK για τα μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια

Το τουρκικό ανώτατο διοικητικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης με την οποία ζητούσε την ακύρωση μιας απόφασης που είχε λάβει η εκλογική αρχή και η οποία καταγγέλλεται ως πιθανή πηγή νοθείας κατά το δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη νομιμότητα μιας απόφασης που έλαβε την τελευταία στιγμή το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) να δεχθεί ως έγκυρα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να ευνόησε τη νίκη του «ναι», με 51,4% των ψήφων, σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα.

Μετά την απόρριψη, την περασμένη Τετάρτη, από το YSK μιας πρώτης προσφυγής που είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το CHP, το τελευταίο προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης.

Όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο στην Τουρκία, απέρριψε την προσφυγή με το επιχείρημα πως η αμφιλεγόμενη απόφαση του YSK «δεν αποτελεί διοικητική διαδικασία» και ως εκ τούτου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Συμβουλίου, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα