Τουρκία: Αντίθετος με την εισβολή στη Συρία ο Ιατρικός Σύλλογος, ξεκίνησαν οι συλλήψεις…

Ένας Τούρκος εισαγγελέας διέταξε σήμερα την κράτηση 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης (ΤΤΒ), καθώς διεξάγεται έρευνα μετά την άρνηση της ένωσης να υποστηρίξει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, που διεξάγεται στα βόρεια της Συρίας

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα στην Άγκυρα, η αστυνομία άρχισε τις απαραίτητες διαδικασίες σήμερα το πρωί, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε οκτώ επαρχίες.

Ο πρόεδρος της TTB Ραζίτ Τουκέλ κι άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν συλληφθεί σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλί Σεκέρ (CHP).

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας επιβεβαίωσε (τη Δευτέρα) στο Γαλλικό Πρακτορείο την έναρξη μιας έρευνας, έπειτα από τη μήνυση που κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών εναντίον του Ιατρικού Συλλόγου, διότι την Τετάρτη εξέδωσε ένα δελτίο τύπου όπου αποδοκίμαζε τις τουρκικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι αποτελούν «πρόβλημα για τη δημόσια υγεία».

Ο Ερντογάν άσκησε δριμεία κριτική στο δελτίο τύπου, χαρακτηρίζοντάς το «επαίσχυντο».

Όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet, η έρευνα στοχοθετεί 11 μέλη της κεντρικής επιτροπής του TTB, του διοικητικού οργάνου του συλλόγου.

Τα πρόσωπα αυτά βαρύνονται με υποψίες ότι «νομιμοποιούν τις ενέργειες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», «πλέκουν το εγκώμιο εγκλημάτων και εγκληματιών» και «προκρίνουν το μίσος», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ιατρικός Σύλλογος κατήγγειλε την Παρασκευή ότι δέχθηκε απειλές μετά τις επικρίσεις Ερντογάν.

Εκτός του δελτίου τύπου του TTB, μια ομάδα 170 προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών πρώην υπουργοί, ηθοποιοί και συγγραφείς, υπέγραψε μια επιστολή όπου απηύθυνε έκκληση υπέρ του τερματισμού του πολέμου. Η επιστολή εστάλη την περασμένη εβδομάδα στους βουλευτές, μεταξύ αυτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης AKP.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφέρθηκε εναντίον των συνυπογραφόντων της επιστολής, αποκαλώντας τους «προδότες».

Σχετικά Νέα