Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούν 8th, 2016

Τουρκία: Έριξαν άδειο κάλυκα σφαίρας στον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Κεμάλ-ΚιλιτσντάρογλουΣοβαρό πολιτικό θέμα ανακύπτει στην Τουρκία που κάτω από κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να προκαλέσει εξελίξεις.

Σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της κηδείας των αστυνομικών που σκοτώθηκαν στη χτεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, κάποιος, περνώντας μπροστά από τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρισκόταν στην κηδεία, έριξε με το χέρι του προς το μέρος του Τούρκου ηγέτη έναν άδειο κάλυκα σφαίρας.

Εδώ και λίγη ώρα, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες στην Τουρκία μεταδίδουν φωτογραφία στην οποία αυτός που έριξε τη σφαίρα προς το μέρος του Κιλιτσντάρογλου, εμφανίζεται, μερικά λεπτά πριν από το γεγονός να συνομιλεί με τον πρωθυπουργό και ηγέτη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος επίσης βρισκόταν στην κηδεία. Σε αυτήν παραβρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Κιλιτσντάρολγου μετά την κηδεία είχε κάνει δηλώσεις, για να αναφερθεί στο συμβολισμό της σφαίρας, που κατά τα πρότυπα του υπόκοσμου σημαίνει απειλή.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo