Τουρκία:Τουλάχιστον 18 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

epa05578064 A picture taken by a smart phone shows Turkish soldiers and people try to help victims after a bomb attack to a military  post near Iraqi border near Durak, near Semdinli, Hakkari province, southeastern Turkey, 09 October 2016. According to Turkish officials, ten soldiers and eight civilians were killed in a car bomb attack by Kurdish militants.  EPA/IHLAS NEWS AGENCY TURKEY OUT ; BEST QUALITY AVAILABLE

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι (10 στρατιώτες και 8 πολίτες) σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου μπροστά από αστυνομικό τμήμα της επαρχίας Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Τουλάχιστον 26 είναι οι τραυματίες –10 στρατιώτες και 16 πολίτες– από την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί σε σημείο ελέγχου, κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν εξηγείται από το γεγονός ότι η έκρηξη σημειώθηκε όχι μακριά από ένα σημείο όπου κόσμος περίμενε ένα μικρό λεωφορείο, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η επαρχία Χακάρι είναι κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν την ευθύνη για την επίθεση στους κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από καμικάζι που ανατίναξε ένα φορτηγάκι με πέντε τόνους εκρηκτικών», είπε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου.

Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που σχηματίστηκε ένας κρατήρας φάρδους 10 έως 15 μέτρων και βάθους 6 έως 7 μέτρων στον τόπο της επίθεσης, σύμφωνα με το Anadolu.

Το ανώτερο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο (RTUK) απαγόρευσε στα μμε να μεταδώσουν εικόνες από το σημείο της επίθεσης, νεκρούς και τραυματίες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς κατήγγειλε την «ωμή επίθεση που διέπραξαν τρομοκράτες εναντίον τούρκων στρατιωτών. Η Τουρκία δεν θα ενδώσει ποτέ στις τρομοκρατικές οργανώσεις», έγραψε στο Twitter.

Σε αντίποινα για τη νέα αυτή επίθεση, ο τουρκικός στρατός άρχισε επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών, σύμφωνα με το Anadolu.

Σχετικά Νέα