Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Αυγ 30th, 2016

Τουρκία:Συνέλαβαν δημοσιογράφο της Hurriyet

ata-708_1Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν δημοσιογράφο της εφημερίδας Hurriyet αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ντιντσέρ Γκιοκτσέ, δημοσιογράφος της Hurriyet, τέθηκε υπό κράτηση μαζί με εννέα άλλους αφού ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 35 προσώπων στο πλαίσιο της έρευνας εναντίον υποστηρικτών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν πως βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Hurriyet, μία από τις τουρκικές εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία, η οποία υιοθετεί όλο και πιο φιλοκυβερνητική στάση, ανέφερε πως αρκετά από τα 35 εντάλματα ήταν σε βάρος δημοσιογράφων, αλλά δεν διευκρίνισε πόσα. Τουλάχιστον 18 πρόσωπα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο βρίσκονται στο εξωτερικό, πρόσθεσε.

Η Τουρκία έχει κλείσει περισσότερα από 130 μέσα ενημέρωσης και έχει συλλάβει περισσότερους από 60 δημοσιογράφους αφότου κηρύχθηκε στη χώρα κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αποπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, που έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo