Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούν 6th, 2016

Τουρκία:Δεν θα ακυρώσουμε τη συμφωνία που υπογράψαμε για το προσφυγικό

The Turkish flag is seen at the Ipsala border gate with Greece, in Turkey’s northwestern province of Edirne, Sunday, Jan. 24, 2016. Academicians, NGO representatives and human right activists from Turkey and Greece demonstrated at the crossing to make a call for opening the borders for the asylum seekers. More than 850,000 asylum-seekers traveled to Greek islands in 2015 on their journey to central and northern Europe, in the continent's worst refugee crisis since World War II. (AP Photo/Emrah Gurel)

(AP Photo/Emrah Gurel)

Η Τουρκία δεν προτίθεται να προχωρήσει στην ακύρωση της συμφωνίας που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς, σε μια εμφανή προσπάθεια αναδίπλωσης μετά τις τελευταίες απειλητικές δηλώσεις Ερντογάν περί ακύρωσης της συμφωνίας.

«Είναι πλέον η σειρά της ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της. Πιστεύω ότι θα ενεργήσει για την εφαρμογή της συμφωνίας καθώς η Τουρκία έχει πράξει πολλά για αυτό. Η ακύρωση της συμφωνίας δεν είναι στην ατζέντα μας και θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε το μέρος που μας αναλογεί για να πετύχει η συμφωνία», δήλωσε ο Κουρτουλμούς στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Η μείωση του αριθμού των προσφύγων που φθάνουν στην Ευρώπη είναι ξεκάθαρη απόδειξη ότι η Τουρκία παίρνει σοβαρά αυτή την συμφωνία», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η εφαρμογή της δεν πρέπει να αποτελεί θέμα εσωτερικής πολιτικής στα κράτη- μέλη της ΕΕ.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo