Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Δραγασάκη με τους εργαζόμενους του Mega

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, συναντήθηκαν χθες, Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, αντιπροσωπεία εργαζομένων του καναλιού MEGA, καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων ΕΠΗΕΑ & ΕΤΙΤΑ.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν την ανάγκη άμεσης λήψης κυβερνητικής παρέμβασης προς τις τράπεζες, ώστε να αποδεσμευτούν χρήματα από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, για την καταβολή της μισθοδοσίας (δεδουλευμένα 5 μηνών). Παράλληλα, τονίστηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τους συνεργάτες του, ότι οι επισφάλειες των τραπεζών έχουν μειωθεί κατά 30 εκατ. ευρώ τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων του MEGA, ο Γ. Δραγασάκης τους ενημέρωσε για τα εξής:

– Η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά, είναι ενήμεροι για την κατάσταση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, παρακολουθούν τις εξελίξεις -και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους- συζητούν με τις τράπεζες για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

– Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης ή πολύ περισσότερο εξαναγκασμού σε αποφάσεις, του αυτοδιοίκητου τραπεζικού συστήματος.

– Κάθε προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή δεδουλευμένων από τις τράπεζες θα αποτύγχανε, καθώς θα προκαλούσε αντίδραση από τους επιβλέποντες «θεσμούς», θα απαιτούσε πολύ χρόνο και, μπορεί να προσέκρουε στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.

– Η καταβολή των 2 εκατ. από τις τράπεζες (που εκκρεμεί περίπου 2,5 μήνες) με κύριο σκοπό τη μισθοδοσία μέρους των δεδουλευμένων, θα πραγματοποιηθεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα, όπως ενημέρωσαν (παρουσία της αντιπροσωπείας των εργαζομένων) στελέχη της Alpha Bank, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αντιπροεδρία.

Σχετικά Νέα