Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Δεν είναι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16,5% μονάδες το εντυπωσιακό στοιχείο της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Είναι η κατάρρευση της εικόνας της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες που τον ανέδειξαν στην εξουσία και μάλιστα δυο συνεχόμενες φορές.

Σοκ!!!Νέα Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ

Το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει αρνητικά την διετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ όταν το ποσοστό στο σύνολο των ψηφοφόρων ανέρχεται στο 81%.

Ενώ και ένα ποσοστό 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως το κόμμα δεν έχει διαφορές από τη ΝΔ!

Ενώ  και ένα αξιοπρόσεκτο 41,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι αν παρέμενε η κυβέρνηση Σαμαρά τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Σχεδόν εννιά στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση για τη χώρα.

Το  52% των ψηφοφόρων δηλώνουν πως θεωρούν λάθος τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 7,5% τη θεωρεί σωστή.

Πάντως προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση αποτυχία της διαπραγμάτευσης προκρίνει μόνο ένα 33,5%, ενώ το 34% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της νυν κυβέρνησης και του σχηματισμού οικουμενικής.

Λίγο πάνω από έντεκα στους εκατό ψηφοφόρους θεωρούν ενδεδειγμένη λύση το δημοψήφισμα.

Οι περισσότεροι πολίτες, σε ποσοστό 36%, δηλώνουν πως στις επόμενες εκλογές θα προτιμούσαν είτε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία είτε κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει ως κορμό την Πειραιώς. Το 19,5% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή σχήμα με κορμό την Κουμουνδούρου.

Το 78,5% λέει πως η κυβέρνηση θα κλείσει την αξιολόγηση με νέα μέτρα 

Ούτως ή άλλως, η συντριπτική πλειοψηφία (78,5%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα. Μόλις το 6,5% πιστεύει πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα.

Διευρύνει στις 16,5 μονάδες τη διαφορά η ΝΔ   

Η ΝΔ εμφανίζει προβάδισμα 16,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου .Η διαφορά μάλιστα έχει διευρυνθεί κατά δυόμισι μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, που έγινε στα μέσα Ιανουαρίου, καθώς τα ποσοστά της Κουμουνδούρου παραμένουν στάσιμα ενώ αντίθετα η ΝΔ ενισχύεται.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ απολαμβάνει τη στήριξη του 33% των ψηφοφόρων, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το 16,5% που αποσπά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, οριακά καλύτερα από το ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί με ποσοστό 7%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι αποσπούν 1,5% ο καθένας. Και τα τρία κόμματα έχουν χάσει μισή μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.

Σχετικά Νέα