Τις θέσεις της Ελλάδας μεταφέρει ο Νίμιτς το απόγευμα στην πΓΔΜ

Με τις θέσεις της Ελλάδας ο ειδικός διαμεσολαβητής μεταβαίνει στα Σκόπια το απόγευμα της Τετάρτης όπου και αναμένεται αύριο να ξεκινήσει τη σειρά επαφών για την ονομασία της πΓΔΜ.

Ο Μάθιου Νίμιτς την 1η Φεβρουαρίου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της ΠΓΔΜ και αναμένονται με ειδικό ενδιαφέρον οι πρώτες τοποθετήσεις της γείτονος χώρας.

Δημιουργική και παραγωγική η συνάντηση Κοτζιά – Νίμιτς

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, χαρακτήρισε «δημιουργική και παραγωγική» τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για το Σκοπιανό.

Δείτε επίσης: Κοτζιάς: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα – «Είναι η ώρα των αποφάσεων» τόνισε ο Νίμιτς (video)

Μετά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Νίμιτς, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο ΥΠΕΞ εξήγησε ότι ανέφερε στον ειδικό διαμεσολαβητή την ελληνική πρόταση για το Σύμφωνο και τη γνώμη του για το τι μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει, όπως επίσης διατύπωσε και τη σκέψη του σχετικά με τα θετικά σημεία των προτάσεων του ειδικού διαμεσολαβητή που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική πλευρά αλλά και τα σημεία που προβληματίζουν, προτείνοντας ωστόσο εναλλακτικές μεθόδους.

«Νομίζω ότι καλή τη πίστη πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε, επισημαίνοντας ότι αφήνει «τα άλλα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κριτική χωρίς λόγο».

Νίμιτς: Είναι ώρα των αποφάσεων και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί

«Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια είναι τα ζητήματα. Είναι ώρα των αποφάσεων και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί» τόνισε ο ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό, Νίκο Κοτζιά.

Δείτε επίσης: Με τον Κοτζιά συναντάται ο Νίμιτς – Σχέδιο συμφώνου με την πΓΔΜ γνωστοποίησε ο ΥΠΕΞ

Παράλληλα, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και ανέφερε ότι σήμερα έλαβε γνώση των απόψεων της ελληνικής πλευράς, επισημαίνοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ ειλικρινής και ενεργητική προς τη λύση του πρoβλήματος».

Σχετικά Νέα