Τη Δευτέρα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το ΦΠΑ στα νησιά

ypoik

Τη Δευτέρα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου στη Βουλή για το ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα νησιών αφού την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει, βάση μνημονίου, να καταργηθεί.Τον Ιούνιο του 2016 σειρά έχει η  δεύτερη ομάδα νησιών που ισχύει σήμερα το  καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ και η κατάργηση θα ολοκληρωθεί την 1 Ιανουαρίου του 2017 με την τρίτη και τελευταία ομάδα στα νησιά στο Αιγαίο.

Στην πρώτη ομάδα νησιών όπου  θα καταργηθεί άμεσα από την 1η Οκτωβρίου ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ συμπεριλαμβάνονται τα  νησιά των Κυκλάδων Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύλος,σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, και των αναπληρωτών υπουργών Γιώργου Χουλιαράκη και Τρύφων Αλεξιάδη στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου.

Οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν για το σύνολο των νησιών που θα συμμετέχουν στην πρώτη λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ως τη Δευτέρα για την εφαρμογή του μέτρου. Για τα νησιά που τελικά θα επιλεγούν αυτό σημαίνει ότι οι συντελεστές του ΦΠΑ θα αυξηθούν από 5%, 9% και 16% σήμερα σε 6%, 13% και 23% όπως ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Σχετικά Νέα