Την Τετάρτη νέα συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον ELA

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ώστε να αποφασίσει αν τελικά θα αυξήσει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA

 

images

 

 

 

Ο Έβαλντ Νοβότνι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ερωτηθείς σήμερα για το εάν η έκτακτη ρευστότητα του μηχανισμού ELA θα αυξηθεί πριν το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, δήλωσε: «Την Τετάρτη, θα έχουμε άλλη μια συνάντηση του συμβουλίου της ΕΚΤ , που είναι στην ατζέντα. Δεν θέλω να το προκαταλάβω…Τώρα η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

«Υποθέτω ότι η πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, άρα μπορώ να φανταστώ ότι αυτή είναι μια βάση για νέες διαπραγματεύσεις, αλλά εδώ υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες» δήλωσε ο Νοβότνι σε σχέση με το δημοψήφισμα.

Σημειώνεται πως δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε χθες να διατηρήσει το ανώτατο όριο για την παροχή έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που αποφασίστηκε την Παρασκευή (26 Ιουνίου 2015).

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δήλωσε έτοιμο να αναθεωρήσει την απόφασή του.

 

Σχετικά Νέα