Την Παρασκευή η νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πέντε ώρες διήρκεσε η χθεσινή διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προσφυγές των ιδιοκτητών καναλιών κ.λπ., κατά της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Για το τυπικό σκέλος των προσφυγών που έχει ασκηθεί από τα κανάλια κατά της αδειοδότησης των καναλιών συζήτησαν χτες Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Η επόμενη διάσκεψη, έχει ορισθεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου, για αύριο Παρασκευή.

Οι διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ ορίστηκαν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαο Σακελλαρίου, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, μετά τη διακοπή της πρώτης διάσκεψης την περασμένη εβδομάδα.

Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, την περασμένη εβδομάδα, διήρκεσε περίπου μία ώρα και διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

Στις δυο διασκέψεις συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, Νικολάου Σακελλαρίου, συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Σχετικά Νέα