Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος με ανάρτησή του στο facebook.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε στον πρωθυπουργό κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουν από κοινού από το Ίδρυμα Νιάρχος να αναλάβει για την επόμενη 5ετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρα μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας.

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ίδρυμα Νιάρχος να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έλαβε δύο ακόμα πρωτοβουλίες σήμερα και συγκεκριμένα:

1.Το μεσημέρι έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με την οποία του ζήτησε να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, για την άμεση ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών.

2.Ζήτησε επίσης από τον καθηγητή και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Συνολάκη, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας ενισχύοντας τις προτάσεις της ΝΔ με τις γνώσεις και την πείρα της ομάδας συνεργατών που θα συγκροτήσει.

«Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα διερευνηθούν. Όχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε νωρίτερα τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και τη Ραφήνα. Όπως σημειώνει, «οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Μίλησα με εθελοντές οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαλύνουν τον πόνο των συμπολιτών μας. Θέλω και δημοσίως να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά, όπως και τους διασώστες που συνάντησα. Τους είμαστε όλοι ευγνώμονες για όσα έκαναν την ώρα της καταστροφής χωρίς να υπολογίζουν τον κίνδυνο ακόμη και της δικής τους ζωής».

Παράλληλα, συγχαίρει «τους χιλιάδες συμπολίτες μας που δείχνουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στα θύματα της πρωτόγνωρης αυτής τραγωδίας. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την πατρίδα μας, η ανθρωπιά και το φιλότιμο των Ελλήνων απαλύνει τις πληγές της κοινωνίας μας και είναι μια αχτίδα ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτό τον τόπο».

Σχετικά Νέα