Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της Τουρκίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ελληνικό λαό και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο για τα μηνύματα που έχει στείλει η Τουρκία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για την ετοιμότητα συνδρομής της με πυροσβεστικά αεροσκάφη από την πρώτη στιγμή.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες και με Ευρωπαίους ηγέτες 

Οι φονικές πυρκαγιές βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με σειρά Ευρωπαίων ηγετών.

Εκτός από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον κ. Τσίπρα επικοινώνησαν ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές και γνωστοποιώντας στον Πρωθυπουργό την πρόθεσή τους για προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σχετικά Νέα