Τζανακόπουλος: «Νοστράδαμος» που συνεχώς διαψεύδεται ο Μητσοτάκης

Για «Νοστράδαμους» της ΝΔ έκανε λόγο ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης «διαρκώς προβλέπει το τέλος του κόσμου».

Τα αποτελέσματα διαρκώς διαψεύδουν τον πρόεδρο της ΝΔ, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, .

«Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει πλέον πολύ με επικεφαλής παραθρησκευτικής σέχτας. Διαρκώς προβλέπει το τέλος του κόσμου, αλλά πάντοτε για το επόμενο έτος», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ αντιπολιτεύεται «σύμφωνα με την ακόρεστη επιθυμία της για παλινόρθωση του καθεστώτος της» και χαρακτήρισε «γραφική» αυτή την αντιπολιτευτική τακτική.

«Η ΝΔ μετατρέπεται σταδιακά σε ένα υβρίδιο που συνδυάζει τον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό με μια ακροδεξιά και αντιπολιτική ρητορική και η πολιτική της γραμμή καθορίζεται από τις ακρότητες και τις επικοινωνιακές εξαλλοσύνες του κυρίου Γεωργιάδη», ανέφερε ακόμη ο κ. Τζανακόπουλος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ακόμη ότι επιτεύχθηκε πλεόνασμα 4% για το 2016, 8 φορές πάνω από το στόχο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ και 40 φορές πάνω από τη φθινοπωρινή πρόβλεψη του ΔΝΤ. Σημείωσε ότι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει και υπογράμμισε ότι «παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που για πρώτη φορά, μετά από 7 χρόνια, δεν περιλαμβάνει επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή».

Σχετικά με την Προκαταρκτική για τον Γ. Παπαντωνίου και την Εξεταστική για την Υγεία, τόνισε πως «όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι επί σαράντα χρόνια στη χώρα δεν υπήρχε ιερό και όσιο στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Και απαιτεί δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απάντησε ότι «αυτός αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Κληθείς να σχολιάσει με αφορμή και το κείμενο των «13» στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρότυπο εσωκομματικής δημοκρατίας και ανοιχτού πολιτικού διαλόγου» και πως «όλοι μας δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο, καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς για τη στρατηγική του κόμματος αλλά και της αριστεράς». «Αν αυτό διαβάζεται ως αδυναμία ή ως προσπάθεια για συγκρότηση εσωκομματικής αντιπολίτευσης», τόνισε, «για μένα ισχύει ακριβώς το αντίθετο, με δεδομένο ότι η Αριστερά βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη ιστορική συνθήκη». Σημειώνει, δε, ότι «πάντως κανείς δεν εισηγείται κάτι διαφορετικό σε ό,τι αφορά τη γενική πολιτική κατεύθυνση του κόμματος».

 

Σχετικά Νέα