Τζανακόπουλος: Η ΝΔ επιμένει να μην απαντά για τα παράλογα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ

«Η χώρα δεν θα παραδοθεί στο αντικοινωνικό μένος του κ. Μητσοτάκη»

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε δηλώσεις του Β. Κικίλια:

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει ακόμα και σήμερα να δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στους ακραίους κύκλους των δανειστών. Αφού γύρισε την πλάτη στους χαμηλοσυνταξιούχους, αρνούμενη να ψηφίσει την ενίσχυσή τους, συνεχίζει να κρύβεται πίσω από τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επιμένει να μην απαντά ποια είναι τελικά η θέση της για τα παράλογα μέτρα 4,2 δις. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ. Η μονογραφή αλλά και η υπογραφή ενός τέταρτου Μνημονίου αποτελεί τον διακαή πόθο της ΝΔ και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διατυμπανίζει με θράσος τη δέσμευσή του πως όχι μόνο θα εφαρμόσει στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά θα προσθέσει και περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά ευτυχώς για τη χώρα και τους πολίτες, θα παραμείνει μόνο διακαής πόθος.

Η ΝΔ αντί να μιλά για μία ανύπαρκτη συμφωνία για υψηλά πλεονάσματα, θα έπρεπε να ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να κάνει αυτοκριτική για τα του οίκου της. Ο κ. Κικίλιας ξεχνά να μιλήσει για πράγματα, τα οποία όμως ο λαός θυμάται.

Ξεχνά να μιλήσει για τα 30 δις. ευρώ μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά από το 2012 μέχρι και το 2014.

Ξεχνά τη συνολική ύφεση 25% που έφεραν οι πολιτικές τους στην ελληνική οικονομία.

Ξεχνά την εκτόξευση της ανεργίας στο 27%.

Ξεχνά την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας επί των ημερών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ξεχνά την γενικευμένη φοροδιαφυγή και τα δεκάδες σκάνδαλα.

Είναι προφανές πως η ΝΔ επιδιώκει την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, για να παλινορθωθεί το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα που έφερε την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Με τη στάση της η ΝΔ δεν βλάπτει την κυβέρνηση αλλά υπονομεύει την ίδια τη χώρα.

Η χώρα όμως δεν θα παραδοθεί βορά στο αντικοινωνικό μένος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τελευταίο σχόλιο:. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθεί από το χαρτοπόλεμο της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζει να εργάζεται σκληρά και να διαπραγματεύεται για να επιτύχει το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης χωρίς τη νομοθέτηση πρόσθετων μέτρων για μετά το 2018 και με την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ώστε το 2018 να κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας που τροφοδότησαν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και το 2019 οι πολίτες να κρίνουν».

Οι δηλώσεις Κικίλια

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση, και προσωπικά στον Πρωθυπουργό, εξαπέλυσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Όπως υποστήριξε, ο κ. Τσίπρας παριστάνει ότι διαπραγματεύεται, ενώ στην πραγματικότητα έχει συμφωνήσει σε μεγάλα πλεονάσματα 3,5%, για πολλά χρόνια μετά το 2018 που λήγει το πρόγραμμα και έχει αποδεχτεί τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που αυτοί οι στόχοι επιβάλλουν.

Στην πραγματικότητα έχει μονογράψει ένα τέταρτο σκληρό μνημόνιο, πρόσθεσε.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για ανικανότητα και αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ επισήμανε πως είμαστε στα τέλη Δεκεμβρίου και η αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει, «θέτοντας σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και οδηγώντας τη χώρα σε νέα καταστροφικά αδιέξοδα».

Καταλόγησε μάλιστα στον Πρωθυπουργό τυχοδιωκτισμό, με μοναδικό του γνώμονα την εξαπάτηση του λαού, χαρακτηρίζοντας αντίδωρο το εφάπαξ βοήθημα σε συνταξιούχους:

«Ενώ είχε δεσμευτεί να κλείσει έγκαιρα την αξιολόγηση, στη προσπάθειά του να κερδίσει λίγους πόντους δημοφιλίας, μοιράζει ένα “αντίδωρο” στους συνταξιούχους, επιχειρώντας να τους εξαπατήσει, αφού με την πολιτική του, τους προκαλεί πολλαπλάσιες απώλειες εισοδημάτων».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, «με τον ίδιο τρόπο, ο κ. Τσίπρας εξαπατά σήμερα τους αγρότες από την Κρήτη, την περασμένη εβδομάδα τους νησιώτες από τη Νίσυρο, όπως τους ακρίτες από τη Θράκη».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας παραμένει αμετανόητος. «Είναι σφηνωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού και έχει το θράσος να μιλάει για πρόθυμους, ενώ είναι εκείνος που έχει υπογράψει κόφτη, υπερταμείο, μεγάλες περικοπές συντάξεων και ΕΚΑΣ και την άγρια υπερφορολόγηση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ο πρωθυπουργός που καταδιώκει την δημιουργική Ελλάδα και με τις παλινωδίες του έχει μετατραπεί σε σύμμαχο διαφόρων ακραίων κύκλων της Ευρώπης, που αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας μας να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Τονίζοντας πως «δεν πρέπει η αποτυχία του να μετατραπεί σε αποτυχία της Ελλάδας», υπογράμμισε πως η Ελλάδα σήμερα, χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, «το οποίο πρέπει να υποστηρίξουμε με αυτοπεποίθηση και να εφαρμόσουμε

Σχετικά Νέα