Τζανακόπουλος: Εφικτός ο στόχος ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων ως το Eurogroup

edec1c8f144866a13fe3a6b93b2e6c0e-696x464«Μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά», ξεκαθάρισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Είπε επίσης ότι είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος έως τις 5 Δεκέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και έως το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ώστε από το επόμενο έτος να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του χρέους και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, και η κυβέρνηση κάνει όλα όσα απαιτούνται.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να δεχθεί λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο στα εργασιακά και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών το οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη χώρα.

Για το Κυπριακό είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει σταθερά τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Διευκρίνισε επίσης ότι δεν εξετάζεται ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης Ελλάδας Τουρκίας πριν από την επανεκκίνηση των συνομιλιών.

Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Κούβα για τις εκδηλώσεις πένθους για το θάνατο του Φιντελ Κάστρο, είναι από τους λίγους ηγέτες που θα εκφωνήσει επικήδειο.

Σχετικά Νέα