Τερέζα Μέι: Η Ε.Ε. προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές στη Βρετανία

Κατηγορίες προς τους Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους εκτόξευσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ότι επιδιώκουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των βρετανικών βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 8 Ιουνίου, φιλτράροντας το περιεχόμενο των συζητήσεων για το Brexit, που όπως τόνισε, δεν επιθυμούν εκείνοι να πετύχει.

Μιλώντας έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά την επίσκεψή της στην Βασίλισσα Ελισάβετ για να της ανακοινώσει την διάλυση του κοινοβουλίου και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, η May δήλωσε πως υπάρχουν κάποιοι στις Βρυξέλλες που δεν επιθυμούν την επιτυχία των διαπραγματεύσεων για Brexit.

Μια γερμανική εφημερίδα τόνισε σε δημοσίευμά της το Σαββατοκύριακο ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούυνκερ είπε στην Μέι κατά την διάρκεια ενός δείπνου την προηγούμενη εβδομάδα ότι το Brexit δεν θα πετύχει.

«Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχουμε δει πόσο δύσκολες είναι πιθανόν να γίνουν αυτές οι συνομιλίες. Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει διαστρεβλωθεί στον ευρωπαϊκό τύπο, η διαπραγματευτική στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σκληρύνει και έχουν εκτοξευτεί απειλές ενάντια στην Βρετανία από Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους.

«Όλες αυτές οι ενέργειες έγιναν σε χρονική στιγμή που επελέγη σκοπίμως για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών».

Σχετικά Νέα