Τα social media «πέθαναν» τον Mr. Bean σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Στην «παγίδα» έπεσαν μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, τα οποία έβγαλαν ως «alert» το «fake news» – Το ίδιο φαινόμενο είχε επαναληφθεί το 2016 και το 2017.

Ο Ρόουαν Άτκισον, ο γνωστός σε όλους Mr. Bean, έπεσε θύμα μιας μακάβριας «συνωμοσίας» των social media, όπου και κυκλοφόρησε η φήμη ότι έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Η είδηση για το θάνατο του Άτκισον, ήταν επόμενο να προκαλέσει χάος στο διαδίκτυο, ενώ στην «παγίδα» της «αυτόματης» διαδικτυακής ενημέρωσης έπεσαν ακόμη και μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, τα οποία αναπαρήγαγαν την «είδηση», παρουσιάζοντας ως «alert» τον «θάνατο» του διάσημου Βρετανού κωμικού.
Το post που ανέβηκε, ωστόσο, εμπεριείχε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Ως ημερομηνία αναγραφόταν… 2017 και όχι 2018. Παρόλα αυτά, μεγάλος αριθμός χρηστών του διαδικτύου παρασύρθηκαν και πίστεψαν την ανάρτηση, με συνέπεια το «fake new» να εξαπλωθεί με ταχύτατους ρυθμούς και να ρίξει το διαδίκτυο. Μάλιστα λογαριασμός στο Facebook αναφέρει ότι ο ηθοποιός πέθανε στις 17 Ιουλίου 2018.

Ο Ρόουαν Άτκισον γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1965 και παραμένει… πολύ ζωντανός, όσο και αν επιμένουν διάφοροι ανώνυμοι… χάροι στο διαδίκτυο να τον… στείλουν στον… άλλον κόσμο!

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2016, όταν την «είδηση» είχε βγάλει ως breaking news το BBC και το αυτό επαναλήφθηκε το 2017! Φαίνεται πως κάποιοι έχουν βάλει στόχο να… φάνε τον Mr Bean. Ίσως κάποια στιγμή το… πετύχουν, μόνο που θα πρέπει να περιμένουν αρκετά χρόνια, καθώς ο Βρετανός κωμικός χαίρει άκρας υγείας και είναι μόλις 53 ετών.

Σχετικά Νέα