Τα 9 πιο παράξενα αντικείμενα που έχουν κλαπεί από ξενοδοχείο

inputing passwords on an electronic door lock

Κάθε ταξίδι κάποτε τελειώνει, ωστόσο πολλοί ταξιδιώτες για να θυμούνται την εκδρομή τους επιλέγουν κατά την επιστροφή τους να πάρουν μαζί και κάποιο ενθύμιο από το ξενοδοχείο που τους φιλοξένησε. Για τους περισσότερους αυτό σημαίνει κάποιο μικρό, φθηνό αντικείμενο ή κάποιο διακοσμητικό για το σπίτι. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι των οποίων η κλοπή θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραβατική πράξη.

Ο David Elton, συνεργάτης της Homegrown Hotels, μιας μικρής ξενοδοχειακής αλυσίδας αναφέρει σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph: «Οι πελάτες που παίρνουν πράγματα μαζί τους συνήθως θα κλέψουν ο,τιδήποτε μπορεί κανείς να σκεφτεί. Ρόμπες για το μπάνιο, πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, κρεμάστρες και ό,τι άλλο φαντάζεται ο ανθρώπινος νους. Σε μικρότερα ξενοδοχεία συνήθως οι άνθρωποι νιώθουν τύψεις για αυτό που κάνουν, κάτι που δεν καταγράφεται στις περιπτώσεις που έχουμε να κάνουμε με μεγαλύτερα ξενοδοχεία».

Ο δημοσιογράφος του άρθρου μιλώντας με διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες κατέληξε στο συμπέρασμα πως αυτό που απουσιάζει συνήθως μετά την αποχώρηση κάποιου από ένα ξενοδοχείο είναι τα προϊόντα μπάνιου. Κι αυτό γιατί σε γενικές γραμμές ισχύει πως αν κάτι δεν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί τότε μπορεί ελεύθερα κάποιος να το πάρει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικροαντικείμενα που φέρουν λογότυπα των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με λίστα που δημοσιεύει η Telegraph τα αντικείμενα που άρπαξαν οι ταξιδιώτες από τα ξενοδοχεία που επισκέφτηκαν πιο συχνά είναι:

-Πετσέτες

-Μπαταρίες, λάμπες

-Ποτά και φαγητά

-Μαχαίρια και πιρούνια

-Κορνίζες

-Έργα τέχνης

-Κουρτίνες

-Βραστήρες

-Βιβλία

Τα πιο παράξενα αντικείμενα που εκλάπησαν από ξενοδοχεία είναι:

-Ένα γεμιστό αγριογούρουνο

-Sex toys

-Καθρέφτες

-Ένας πολυέλαιος

-Ένα μαρμάρινο ενεργειακό τζάκι

-Αγαλματίδια

-Ένα μεσαιωνικό σπαθί

-Ένα έργο τέχνης του Andy Warhol αξίας 300.000 δολαρίων

-Ένα μεγάλο πιάνο

Πώς όμως μπορούν τα ξενοδοχεία να προστατεύουν την περιουσία τους χωρίς να διακινδυνεύουν να προσβάλουν τους πελάτες; Μια λύση θα ήταν οι ξενοδόχοι να προσφέρουν τα αντικείμενα που θα έκλεβαν οι ταξιδιώτες με μια μικρή χρέωση. «Σε ένα κατάλυμα ξενοδοχείου ένας επισκέπτης θα πρέπει να αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο σπίτι του αλλά και μακριά από αυτό. Αν κάποιος θέλει να πάρει κάτι μαζί του, μπορεί να το κάνει αλλά δίνοντας κάποια χρήματα», σχολιάζει ο Robert Thrailkill, γενικός μάνατζερ του Conrad Miami.

Για να καταπολεμήσουν το φαινόμενο πριν χρόνια πολλά ξενοδοχεία στις ΗΠΑ τοποθέτησαν στα κλινοσκεπάσματά τους ηλεκτρονικές ετικέτες προκειμένου να εντοπίζουν τους «κλέφτες» ακόμα κι αν αυτοί απομακρύνονταν από το χώρο του ξενοδοχείου.

 Πηγή: HuffPost Greece
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα