Τα τελευταία λεπτά της Βρετανίδας δημοσιογράφου που βρέθηκε απαγχονισμένη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης(Βίντεο)

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της Βρετανίδας, πρώην δημοσιογράφου του BBC, Τζάκι Σάτον, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη στην τουαλέτα του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του αεροδρομίου δείχνει την πρώην ρεπόρτερ του BBC να περπατά ήρεμη συνομιλώντας μάλιστα με ανθρώπους του προσωπικού. Kρατά μια πλαστική τσάντα που θα μπορούσε να περιέχει ψώνια από τα καταστήματα του αεροδρομίου. Προχωρώντας προς κάποια πύλη χαζεύει περνώντας τα μαγαζιά. Δεν δείχνει σε πανικό, ούτε μοιάζει με άνθρωπο που σκέφτεται να αυτοκτονήσει.
Η αυτοκτονία ήταν το σενάριο που έπαιξε πρώτο στα τουρκικά ΜΜΕ που ανέφεραν ότι η Σάτον έβαλε τέλος στη ζωή της εξαιτίας της απελπισίας που ένιωσε όταν έχασε την πτήση της γιατί δεν είχε χρήματα για να κλείσει νέο εισιτήριο και παρά τις εκκλήσεις της η εταιρεία της δεν της το αντικατέστησε.
Η ιστορία αυτή, ωστόσο, δεν δείχνει να ευσταθεί καθώς σίγουρα δεν θα ήταν τόσο δύσκολο για μια δημοσιογράφο να βγάλει ένα νέο εισιτήριο – ακόμη κι ΑΝ δεν είχε τα χρήματα – επικοινωνώντας με τον οργανισμό στον οποίο εργάζεται για να ζητήσει βοήθεια. Η ενασχόλησή της με θέματα που αφορούν το ισλαμικό κράτος καθώς και το γεγονός ότι στο βίντεο δείχνει απόλυτα εντάξει ρίχνουν ακόμη περισσότερο μυστήριο στο θάνατό της.
Οι συνθήκες χαρακτηρίζονται «ύποπτες». Εξάλλου το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό της περιβάλλον υποστηρίζει ότι η Σάτον δεν υπάρχει περίπτωση να έδωσε τέλος στη ζωή της, ειδικά για το λόγο που γράφτηκε. Ένας πρώην συνάδελφός της, μάλιστα, δήλωσε πως μία αυτοκτονία έρχεται κόντρα σε ό,τι ήταν η Σάτον σαν άνθρωπος.
Η Σάτον, η οποία εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο BBC, ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια για το Ινστιτούτο Πολέμου και Ειρήνης για το Ιράκ. Αντικατέστησε στη θέση αυτή τον Αμμάρ αλ Σαμπαντέρ ο οποίος πριν πέντε μήνες σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στη Βαγδάτη.
Η Σάτον είχε αναλάβει να «τρέξει» ειδικό πρόγραμμα στο Ιρμπίλ του Ιράκ. Παράλληλα ερευνούσε υποθέσεις γυναικών που βρίσκονταν στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στο παρελθόν είχε εργαστεί με δημοσιογράφους και μπλόγκερς σε Ιράκ, Ιράν και Αφγανιστάν για τα δικαιώματα γυναικών.

Σχετικά Νέα