Τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την… «Χούντα»

 

Γράφει ο Νίκος Κοσμόπουλος


Μόνο τυχαία δεν θεωρεί η κυβέρνηση την περίφημη φράση του Εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη πως η «Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα».

Το Μαξίμου με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, στρέφει τα βέλη του σε δυο ισχυρούς επιχειρηματίες, αν και δεν τους κατονομάζει, η κυβέρνηση αναφέρεται στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη.

Για τον πρώτο η κόντρα μαζί του είναι γνωστή, όμως, είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση επιτίθεται ευθέως στον δεύτερο.

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, λέγεται πως διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με το αφεντικό του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, και έχει φιλοξενηθεί στη σουίτα του στο γήπεδο της Τούμπας.

Με επιστολή του στην ΚΟ των ΑΝΕΛ και στο προεδρείο της Βουλής, ο Γιώργος Λαζαρίδης, βουλευτής της Β’Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής του έχουν να κάνουν με το Σκοπιανό. Ο κ. Λαζαρίδης δικαιολογεί την αιφνιδιαστική ανεξαρτητοποίησή του λέγοντας ότι «δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος στη συνείδησή του», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν άλλοι τέσσερις βουλευτές που ετοιμάζουν την “βαλίτσα” τους.

Η επίθεση του Μαξίμου στον κ. Σαββίδη παρόλο που δεν υπάρχουν αποδείξεις, οφείλεται σύμφωνα με πληροφορίες, στα επεισόδια στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, όπου συμμετείχε ομάδα περίπου 30 οπαδών του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Σαββίδης γνωστός για τις άψογες σχέσεις που διατηρεί με τον Βλαντιμήρ Πούτιν και την ισχυρή επιχειρηματική του δραστηριότητα στην Ρωσία, λέγεται ότι με φόντο το Σκοπιανό και την αρνητική θέση της Ρωσίας στην συμφωνία των Πρεσπών, προσπαθεί με άλλες δυνάμεις να δημιουργήσουν πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό της χώρας, αυτό σημειώνουν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά η πλευρά Σαββίδη στα σενάρια περί «αποστασίας»

Η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη προκάλεσε πάντως νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης, με κυβερνητικούς κύκλους από το Μαξίμου να μιλούν για σχέδια αποστασίας από συμφέροντα και να εξαπολύουν βολές προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Είμαστε πολλοί σκληροί για να πεθάνουμε» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με την  Τερέζα Μέι.

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει».

«Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού» ανέφεραν νωρίτερα την Τρίτη κυβερνητικές πηγές.

«Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό, γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», ήταν η άμεση απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο Μαξίμου.

Κύκλοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχολιάζοντας την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στο Μαξίμου ανέφεραν ότι «ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη. Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα