Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Αυγ 24th, 2016

Ταϊλάνδη: Ένας νεκρός, 30 τραυματίες από εκρήξεις στα νότια της χώρας

proxy_327Ένας Ταϊλανδός σκοτώθηκε και 30 τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες αργά χθες κοντά σε ξενοδοχείο στη νότια παραθαλάσσια πόλη Πατάνι, ανακοίνωσε η αστυνομία της Ταϊλάνδης, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά από μια σειρά βομβιστικών ενεργειών στο νότο.
Η πρώτη έκρηξη σε χώρο στάθμευσης πίσω από το ξενοδοχείο Southern δεν είχε θύματα, είπε ο αντιστράτηγος της αστυνομίας Ουίνγιου Τιαμράζ στο πρακτορείο Reuters σήμερα. «Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό που είχε σταθμεύσει στην είσοδο του ξενοδοχείου, απέναντι από ένα μπαρ καραόκε και ένα μαγαζί μασάζ, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας 30», είπε.

Κυβερνητικές πηγές στην Ταϊλάνδη δηλώνουν ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των εκρήξεων και των βομβιστικών επιθέσεων που προηγήθηκαν το μήνα που διανύουμε, σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές στα νότια της χώρας.

Από τις χθεσινές εκρήξεις σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα 30, στο ξενοδοχείο Southern View Hotel, στην παραλιακή πόλη Πατάνι.

Οι εκρήξεις αυτές, σημειώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων από το κύμα βομβιστικών επιθέσεων που είχε πλήξει επτά νότιες τουριστικές περιοχές. Για τις επιθέσεις αυτές, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo