Σ. Φάμελλος: Η πολιτική της κυβέρνησης δεν εξαρτάται από τηλέφωνα

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, δήλωσε μιλώντας Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν έχει άλλη ατζέντα εκτός από τις πρόωρες εκλογές και επιδιώκει έτσι να επιστρέψει στη χώρα η οικογενειοκρατία.

 

Κληθείς να σχολιάσει στο Κόκκινο 105.5 FM το περιστατικό του μεταμεσονύκτιου τηλεφωνήματος συγκεκριμένου επιχειρηματία στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, ανέφερε ότι «είναι ευρέως γνωστό ότι η πολιτική μας είναι ανοικτή και διάφανη, δεν εξαρτόμαστε από κανέναν και δεν κάνουμε τα χατίρια κανενός. Αυτός είναι και ο λόγος της εκλογής μας, ώστε να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κοινωνία και την οικονομία».  Πρόσθεσε δε, ότι  πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η αποτροπή απειλών και πιέσεων στην κοινωνία και η επαναφορά της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης  σε όλα τα επίπεδα.

«Ήταν σύνηθες η πολιτική να υποχωρεί μπροστά σε πιέσεις και συμφέροντα, ιδιαίτερα στα συμφέροντα των λίγων, διότι οι εξυπηρετήσεις δεν αφορούσαν όλη την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα ή εταιρείες», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. Για παράδειγμα, «δεν έπαιρναν όλοι δάνεια με «αέρα», αλλά μόνο οι καναλάρχες, οι οποίοι ήταν αρεστοί και στήριζαν το σύστημα εξουσίας. Δεν είχαν όλες οι εταιρείες πρόσβαση στην αγορά φαρμάκου, υπήρχαν ειδικά συμβόλαια μόνο για την Novartis».

Ως εκ τούτου, «όχι μόνο δεν μας επηρεάζουν οι πιέσεις, αλλά μας επιβεβαιώνουν και ενισχύουν την επιλογή μας να εκλείψει οποιαδήποτε διαδικασία πίεσης και προσωπικών συμφερόντων στην άσκηση πολιτικής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που δημοσιοποιούμε οποιαδήποτε επικοινωνία», υπογράμμισε ο Αν. ΥΠΕΝ.

Σε ερώτημα για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών απάντησε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα εκλογών από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ όπως είπε είναι ξεκάθαρο ότι θα ολοκληρωθεί η τετραετία, καθώς και όλες οι πολιτικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. «Θέμα εκλογών θέτει συνεχώς ο κ. Μητσοτάκης και μερίδα του Τύπου που τον στηρίζει. Όποιος λοιπόν θέλει να υποστηρίξει τον κ.  Μητσοτάκη και όχι την πρόοδο της χώρας, όποιος εμμένει ακόμα και τώρα στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, αγνοώντας σκοπίμως τη θετική πορεία της χώρας, η οποία επιβεβαιώνεται και από τους θεσμούς, ας το κάνει».

Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι όσοι επιμένουν στο σενάριο των εκλογών προφανώς και δεν έχουν πολιτική ατζέντα. Δεν έχουν πρόταση για τη χώρα. Δεν έχουν στρατηγική. Ενδιαφέρονται μόνο για την επιστροφή της οικογενειοκρατίας και την μονομερή και άδικη άσκηση της πολιτικής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος, αταλάντευτος και σταθερός ως προς το ζήτημα των εκλογών. Από την άλλη, όσοι το θέτουν και μάλιστα στο όνομα της οικονομίας, παραβλέπουν ότι οι παραγωγικοί φορείς δηλώνουν ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά πορεία εξόδου από το πρόγραμμα και την επιτροπεία.

Τέλος, ο Αν. ΥΠΕΝ μιλώντας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σημείωσε ότι έχει προοδευτικό πρόσημο, διότι οι αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης που τη διέπουν έχουν ως βασικές παραμέτρους την εργασία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Εξάλλου, η ίδια η στρατηγική του 2030 των Ηνωμένων Εθνών στηρίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη και περιλαμβάνει προοδευτικούς πολιτικούς στόχους, όπως είναι η αύξηση της εργασίας και η καταπολέμηση της φτώχειας.

«Η Ελλάδα υλοποιεί την έξοδο από τα μνημόνια προς όφελος της εργασίας, της κοινωνίας και της οικονομίας», κατέληξε ο Αν. ΥΠΕΝ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα σταματήσει η εφαρμογή μονομερών μέτρων λιτότητας και η σύνδεσή τους με την άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής.  «Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Αντίθετα, θέλουμε να βελτιώσουμε τους όρους της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, να αναδιανείμουμε το υπερπλεόνασμα σε αυτούς που το παρήγαγαν, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και τους νέους επιστήμονες. Η πολιτική για τους πολλούς είναι εξ ορισμού προοδευτική πολιτική».  .

* Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σ. Φάμελλου στην ιστοσελίδα του Κόκκινου

Σχετικά Νέα