Σ. Φάμελλος: Από τις αρχές Οκτωβρίου η δεύτερη ανάρτηση δασικών χαρτών

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου έως και τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει αναρτηθεί τμηματικά ποσοστό 17% των δασικών χαρτών της χώρας, που στην πλειονότητά του θα αφορά την Κεντρική Μακεδονία και πρόσθεσε ότι μετά την ανάρτηση θα προβλέπεται περίοδος τρεισήμισι μηνών για ενστάσεις/αντιρρήσεις.

Ποσοστό 48% των δασικών χαρτών θα αναρτηθεί το 2018, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στο αρχικά αναρτηθέν ποσοστό 35% των χαρτών, του οποίου η προθεσμία για ενστάσεις λήγει στις 7/9, ο κ. Φάμελλος έκανε σαφές ότι δεν θα δοθεί παράταση και η κύρωσή τους αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου. «Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά» είπε και πρόσθεσε: «Για την τρέχουσα ανάρτηση δασικών χαρτών οι εμπλεκόμενοι είχαν και προσωπική ενημέρωση για διάστημα άνω των δυόμιση μηνών. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία».

Επιπλέον, ο ίδιος προανήγγειλε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας τόσο οι ίδιοι οι δήμαρχοι της χώρας, όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα λάβουν έφφραφη ενημέρωση, με την οποία θα τους γνωστοποιείται ότι φέτος στις 20/12 θα λήγει η προθεσμία για την εισαγωγή των οικιστικών πυκνώσεων.

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε επίσης γνωστό ότι εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση και προανήγγειλε ότι στις 15/9, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην 82η ΔΕΘ, θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για θέματα του νομοσχεδίου.

Σχετικά με τη σημερινή του παρουσία στην 7η Γιορτή Κτηνοτροφίας-Γεωργίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης, ο κ. Φάμελλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί ο αγροκτηνοτροφικός τομέας στον νομό Χαλκιδικής. Σε σχέση με τους δασικούς χάρτες και τα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα