Σ. Φάμελλος: Ακόμα περιμένουμε από την ΝΔ τις προτάσεις της για το Ασφαλιστικό

Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον χώρο της εργασίας και της εργοδοσίας, έχει μέχρι στιγμής “επιλύσει την πρόταση για το σύνολο των θεμάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά και για το 80% του χώρου των ελεύθερων επαγγελματιών.

“Δεν ασχολούμαστε με την μικρόψυχη και κακόβουλη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που χαίρεται να διατυμπανίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, προκειμένου να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές πρακτικές”, δήλωσε νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Και πρόσθεσε: “Ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις της ΝΔ για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό. Αντ’ αυτού, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιλέγει διά του κ. Άδωνη Γεωργιάδη, να καταγγέλλει τους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των Εμπόρων που προσέρχονται στη συζήτηση και συναινούν να «βάλουν πλάτη» στην αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος. Η ΝΔ λειτουργεί χαιρέκακα απέναντι στην πρόοδο της χώρας”.sokratis-famellos

Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον χώρο της εργασίας και της εργοδοσίας, έχει μέχρι στιγμής “επιλύσει την πρόταση για το σύνολο των θεμάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά και για το 80% του χώρου των ελεύθερων επαγγελματιών. Αυτό αποδεικνύει ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα και να συζητά και να συμφωνεί”. Ως προς τις περιπτώσεις εκείνες, όπου είναι πιθανό να υπολογιστούν μελλοντικά μικρότερες συντάξεις, “το επικείμενο νομοσχέδιο εξασφαλίζει, μέσω της προσωπικής διαφοράς, την κάλυψή τους. Δεν θα έχουμε, λοιπόν, μειώσεις στις συντάξεις, για κανένα λόγο”.

Όσον αφορά στις κατηγορίες των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, είπε ότι “επεξεργαζόμαστε προτάσεις που περιλαμβάνουν μείωση των εισφορών στα μεγαλύτερα εισοδήματα, γιατί στα χαμηλότερα υπάρχουν ήδη στην πρόταση μας χαμηλότερες εισφορές από τις σημερινές δυσβάσταχτες”, αλλά τόνισε ότι αυτό συμβαίνει προκειμένου “τα μεγάλα εισοδήματα να βοηθήσουν λίγο τα χαμηλότερα εισοδήματα. Πρόκειται για μια ώριμη κοινωνική απαίτηση, δηλαδή για μια κοινωνική συμφωνία”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο και για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, ο οποίος θα παρουσιασθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου και θα θέσει τέλος στις παθογένειες των τελευταίων χρόνων: “Ο μέσος χρόνος αναμονής ενός επενδυτικού φακέλου επί των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν 29 μήνες! Οι υποθέσεις προ-εγκεκριμένων ιδιωτικών επενδύσεων σε εκκρεμότητα, πάνω από 6.300. Επί πολλά χρόνια δηλαδή πάνω από 5,5 δις ευρώ που προορίζονταν για ιδιωτικές επενδύσεις παρέμεναν παγωμένα. Επιπλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε παγώσει τις χρηματοδοτήσεις στον ιδιωτικό τομέα διότι υπήρχαν εστίες διαφθοράς. Αυτά παραλάβαμε ως κυβέρνηση και τα αλλάξαμε, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταθάκης το περσινό καλοκαίρι”.

Και κατέληξε με δηκτικό τόνο: “Αύριο στη Βουλή υπάρχει επερώτηση της ΝΔ που έχει καταθέσει από τον Νοέμβριο του 2015, με θέμα την αποτυχία της κυβέρνησης στα παλαιό ΕΣΠΑ. Θα τους υπενθυμίσουμε λοιπόν, αύριο, στο Κοινοβούλιο, ότι ο Δεκέμβριος 2015 έκλεισε με 500 εκ. ευρώ υπερκάλυψη, επιλύσαμε όλα τα προβλήματα στο ΕΣΠΑ που οι ίδιοι δημιούργησαν και χρηματοδοτήσαμε την οικονομία το τελευταίο τετράμηνο με 5 δις ευρώ”.

 

Σχετικά Νέα