Σ.Φάμελλος:«Δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο»

fdrd«Στο χθεσινό Eurogroup υπήρχε μια θετική εξέλιξη για τη χώρα, όπως προμήνυαν οι ανακοινώσεις των θεσμών, οι οποίες είχαν προηγηθεί τη Μ. Εβδομάδα, σε επιβεβαίωση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Απλά, επιβεβαιώθηκε ότι δεν πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα συμφωνήσαμε τον Αύγουστο, δεν νομίζω ότι είναι αρνητικό αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος.

Όπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «Είναι καλό και σημαντικό ότι η κυβέρνηση πέτυχε να μην χρεωθεί με κανένα “πέναλτι”. Το οφείλουμε και στους διαπραγματευτές και στη δουλειά της κυβέρνησης και ένα πολύ μεγάλο μέρος στην ελληνική οικονομία που παρ’ όλη την ασφυξία, τα capital controls, την έλλειψη πόρων στάθηκε όρθια και μας έδωσε ένα back up με το πλεόνασμα του είχε το ‘15».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το θετικό στοιχείο είναι ότι μέσα σε αυτό το περιβάλλον, θα έχουμε μια καλύτερη χρηματοδότηση από ό,τι φαίνεται, μια τροφοδοσία του ιδιωτικού τομέα για τα ληξιπρόθεσμα και ένα πλέον μεγάλο παράθυρο, μία μεγάλη πόρτα προς την ελάφρυνση του χρέους, όχι απλά μια λέξη στα χαρτιά, αλλά συγκεκριμένα βήματα με συγκεκριμένα εργαλεία, δεν περιλαμβάνουν κούρεμα ονομαστικής αξίας, αλλά υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορούν να δώσουν το θετικό περιβάλλον για την οικονομία».

Σχετικά Νέα