Σ.Κοντονής: Η Ελλάδα αντιτάσσει διπλωματικά μέτρα στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας

Για την κράτηση των δύο ελλήνων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού αλλά και την επιθετική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, από τη Ζάκυνθο.

Όπως είπε: «η Ελλάδα απέναντι σε αυτή την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας που δεν είναι μόνο για το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών -βλέπετε μια κλιμάκωση μιας επιθετικότητας αναιτιολόγητης και απρόσμενης σε μεγάλο βαθμό τόσο στο Αιγαίο, όσο και στη Κύπρο- αντιτάσσει τα διπλωματικά μέτρα και θέτει τα ζητήματα αυτά στους διεθνείς οργανισμούς. Θεωρώ ότι η απόφαση της Συνόδου των πρωθυπουργών στις Βρυξέλλες ήταν απολύτως θετική και ελπίζω πως η Τουρκία, όπως ελπίζουμε όλοι μας, να λάβει αυτά τα μηνύματα από την διεθνή κοινότητα και να επανέλθει σε έναν δρόμο διεθνούς νομιμότητας».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, ώστε να δει ο ίδιος τις ζημιές που έχουν υποστεί τα κτίρια των δικαστηρίων του νησιού. Ο κ. Κοντονής είχε συνομιλία με το προσωπικό του Δικαστικού Μεγάρου, όσο και με συναδέλφους του δικηγόρους.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές που υπάρχουν στο Δικαστικό Μέγαρο και θα έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση του», υποσχέθηκε μετά την περιήγησή του στο χώρο του Μεγάρου ο αρμόδιος υπουργός για να συμπληρώσει: «Υπάρχουν φθορές διότι αυτά τα χρόνια δεν είχε γίνει η παραμικρή συντήρηση και ερχόμενος σήμερα στην Ζάκυνθο με κλιμάκιο της ΚΤΥΠ των κτηριακών υποδομών αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα. Θεωρώ ότι άμεσα θα γίνει στεγανοποίηση του κτιρίου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και όλα τα υπόλοιπα θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2018. Επομένως αυτό που είπα πριν λίγους μήνες στο Περιφερειακό προσυνέδριο υλοποιείται στο χρονοδιάγραμμα που είχα θέσει».

 

πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Νέα