Σύμπραξη Γαλλίας-Γερμανίας για το όραμα του Μακρόν για την Ευρώπη

«Υπάρχει μια ευρεία συναίνεση μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας. Θα πρέπει φυσικά να συνεχίσουμε τις συνομιλίες για τις λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να μείνει ακίνητη, θα πρέπει να συνεχίσει να εξελίσσεται», δήλωσε στους δημοσιογράφους, σε μια πρώτη της αντίδραση στην ομιλία του Γάλλου προέδρου που παραχώρησε την Τρίτη για τη μελλοντική διαμόρφωση της Ευρώπης γύρω από το γαλλο-γερμανικό δίδυμο.
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ο Μακρόν ξεκαθάρισε ότι Γερμανία και Γαλλία επιθυμούν να συνεργαστούν στενά για την εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και για την νομοθεσία περί αφερεγγυότητας.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ θετικό. Παρατηρώ μια καλή βάση στην ομιλία του Γάλλου προέδρου για την Γαλλία και την Γερμανία να συνεργαστούν ενταντικά στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες φιλοδοξίες για την Ευρώπη και γνωρίζω τη δέσμευσή της στην Ευρώπη. Προτείνω στη Γερμανία μια νέα συμμαχία. Δεν θα συμφωνούμε στα πάντα, όχι αμέσως, αλλά θα συζητάμε τα πάντα» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Το όραμα του Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος παρουσίασε το όραμα του για την μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιγράφοντας λεπτομερώς το σχέδιό του για την αναδιαμόρφωση της Ευρωζώνης, αλλά και τις ιδέες του στους τομείς της άμυνας και της συνεργασίας στο προσφυγικό.
«Έχουμε ανάγκη από μια Ευρώπη που είναι απλούστερη, περισσότερο διαφανής, λιγότερο γραφειοκρατική. Απλή, αποτελεσματική, προστατευτική, η ενιαία αγορά θα πρέπει να εξελιχθεί σε χώρο σύγκλισης παρά ανταγωνισμού» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μια (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή 30 μελών, σαν κάθε χώρα να πρέπει να έχει τα δικά της μέλη. Δεν έχει νόημα και δεν αντικατοπτρίζει το ευρωπαϊκό σχέδιο. Μια Επιτροπή 15 μελών πρέπει να είναι ο στόχος μας» πρόσθεσε.

Σχετικά Νέα