Σύγκληση της Ολομέλειας για την τραγωδία στο Μάτι ζητά ο Λεβέντης

Τη διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική με σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλή για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, ο Βασίλης Λεβέντης αιτείται τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής με φόντο την πολύνεκρη καταστροφή από τις πυρκαγιές στο Μάτι. Τονίζει δε ότι απαιτείται πολιτική συναίνεση και συνεννόηση, όπως επίσης και ενημέρωση του λαού.

«Ζητώ έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αίτια και τις ευθύνες της πολύνεκρης τραγωδίας στο Μάτι Αττικής εξαιτίας της οποίας είναι ανάστατη όλη η Ελλάδα» σημειώνει ο κ. Λεβέντης και καταλήγει:

«Αυτήν την ώρα απαιτείται συναίνεση και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και πλήρης ενημέρωση του λαού».

Αξίζει να προστεθεί πως ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι μέχρι και η τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης έχει το δικαίωμα να καταθέτει αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, με την Ένωση Κεντρώων να είναι η έβδομη δύναμη της αντιπολίτευσης.

Σχετικά Νέα