Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Νοέ 10th, 2016

Σόιμπλε:Ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο αμερικανικό πρόβλημα

1951916-1Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild, αναφέρει πως «ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής» αναφέρει

Όπως επισημαίνει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, «και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μιαν ανησυχητική κατάσταση». Σύμφωνα με τον ίδιο, μία από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι «το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής , της οικονομίας και της κοινωνίας δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα».

Παράλληλα, όπως αναφέρει, οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές. Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωση γνώμης από το διαδίκτυο, όπου «είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής» σημειώνει ο Σόιμπλε.

Τονίζει τέλος ότι είναι αναγκαία η πολιτισμένη συζήτηση. «Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνωμης τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα», εκτιμά.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo